Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelse - men åklagaren är besviken

Dopningsförsäljaren och hans sambo dömdes till två och ett halvt respektive ett års fängelse.
Men de får behålla mer pengar än vad åklagaren yrkat på.
– På den punkten är jag besviken, säger åklagaren Peter Olofsson.

Annons

Poliserna som jobbat med ärendet har detaljgranskat alla bankkonton som 51-åringen och hans sambo haft tillgång till. De kom fram till att paret tillsammans tjänat 1,3 miljoner kronor på sin försäljning av dopning och otillåtna läkemedel.

Åklagaren anser att 51-åringens försäljning pågått sedan år 2004. 51-åringen har hela tiden hävdat att han började sälja dopningspreparat först år 2007. Innan det hade han bara sålt läkemedel, där vinsten är mycket mindre.

I förundersökningen berättar en kund att han betalat 60 000 kronor till 51-åringen för dopningspreparat. Men ingen av de kunder som vittnade kunde med säkerhet säga att de köpt preparat från 51-åringen innan år 2007. Därför gick rätten på dopningsförsäljarens uppgifter och skriver att det inte är bevisat att han sålt dopning för mer än 100 000 kronor.

Summan som ska utmätas från 51-åringen slutade därför på 617 000 kronor.

– Jag blir lite besviken att rätten köpte 51-åringens uppgifter om hur mycket han sålt för rakt av, säger Peter Olofsson.

Några stora svårigheter att betala tillbaka till staten kommer nog paret inte att få. Polisen har redan över en halv miljon kronor i beslag och de kan också ha kvar tillgångar på sina konton i Luxemburg. Åklagaren har bara fått in uppgifter om hur mycket som finns på ett av parets två konton.

– Skulle jag få ett svar nu där jag ser att de har åtskilliga miljoner undanstoppade kan jag åtala dem på nytt, säger åklagaren Peter Olofsson

51-åringen dömdes till två och ett halvt års fängelse för grovt dopningsbrott och olaglig handel med läkemedel. Hans sambo dömdes till ett års fängelse för medhjälp till samma brott och skyddande av brottsling.

– Jag ska grunna på domen innan jag bestämmer mig för om jag ska överklaga, säger Peter Olofsson.

Mer läsning

Annons