Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fattiga Riddare lamslås av bråket

GÄVLE Splittringen i föreningen Fattiga Riddare har lamslagit verksamheten. Kvar på kontoret i Göteborg finns nu bara en person. Praktikanten Jan-Inge Friberg blev också avstängd av Lotta Lagnander och den nya styrelsen i Göteborg, men jobbar ändå kvar.

Annons

- Jag har en praktikplats och är betald av arbetsförmedlingen. De har sagt att jag ska vara kvar, säger Jan-Inge Friberg.
Han fick också ett brev från styrelsen som meddelade att han var avstängd, på grund av illojalitet. Nu sitter han ändå och svarar i telefonen och försöker förklara tumultet i föreningen.
- Det är inte mycket mer jag kan göra, säger Jan-Inge Friberg.
Han är själv medlem i föreningen, det vill säga den riksförening som bildades förra året och som Lotta Lagnander med flera vill ogiltigförklara.
GD berättade tidigare i veckan om bråket i föreningen Fattiga Riddare. Lotta Lagnander, tidigare landstingsråd i Gävleborg, leder en grupp som vill bryta med den tidigare ledningen i förbundet.
Jan-Inge Friberg beklagar tumultet i föreningen och tycker att det redan har ställt till stor skada, och han är kritisk till Lotta Lagnanders agerande.
Fattiga Riddare drev flera projekt med olika myndigheter som bidragsgivare. Nu är de projektanställda avstängda och myndigheterna fryser sina bidrag.
- Vi har byggt upp ett förtroende hos myndigheterna i Stockholm. Jag befarar att det är raserat, säger han.
Nu finns det två organisationer som säger sig vara moderförening för Fattiga Riddare, med varsin hemsida på Internet.
Det finns också två föreningar av Fattiga Riddare i Göteborg, en där Lotta Lagnander är ordförande, och en nybildad lokalförening i det nya riksförbundet.
Hur tvisten ska lösas vet inte Jan-Inge Friberg, men han vet vilka som drabbas av bråket.
- Det är de som är skuldsatta, som vi skulle kunna hjälpa, som råkar illa ut.

Sven-Olof Ekman
026 - 15 96 42
svenolof.ekman@gd.se

Mer läsning

Annons