Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Feg tjuv, tyckte märkt 76-åring

GÄVLE
Under flera veckor härjade en fräck tjuv på Brynäs.
I går inleddes rättegången mot den 22-åring som misstänks ha försökt stjäla från äldre i deras hem.

Annons
En 76-årig man som fick två tänder utslagna hade bara hårda ord till övers för 22-åringen:
- Det var så fegt! Han hade ingen anledning alls att slå mig. Jag hade fullt sjå att parera, sa 76-åringen i en paus.
Han var en av flera som pekade ut 22-åringen som den person som varit inne i bostäder och försökt stjäla.
76-åringen överraskade själv tjuven i köket i sin lägenhet på Tallgatan och krävde att få veta vad denne hade i fickorna.
22-åringen ska ha visat ett silverföremål men vägrat att avslöja vad som fanns i den andra och i stället gått till attack med flera slag.
Ett slag träffade så illa att två tänder slogs ut, och 76-åringen kräver nu den misstänkte 22-åringen på 34000 kronor varav 9900 kronor ska gå till tandläkarräkningen.
- Fegt, sa 76-åringen när han lämnade tingshuset.
Under tisdagen skedde ett genombrott i polisutredningen mot 22-åringen, som hittills varit åtalad för flera fall av försök till grov stöld och ett fall av misshandel.

11 000 saknades
En 76-årig dam upptäckte att 11 000 kronor saknades i en kuvert hon förvarade i sitt hem på Södra Hospitalsgatan och kontaktade polisen. När provsvaren från Statens kriminaltekniska laboratorium anlände stod det klart att 22-åringen fingeravtryck fanns på kuvertet.
Därmed kommer han dessutom att åtalas för grov stöld, då utom kontanterna även två vigselringar stals. Den åtalspunkten läggs fram för tingsrätten på måndag när rättegången fortsätter.
Åklagaren Micael Dahlberg har redan yrkat att 22-åringen ska utvisas från Sverige. Han vistas här illegalt efter att 2001 ha fått avslag på sin ansökan om permanent uppehållstillstånd, varpå han avvisades i december förra året.
Det råder delade meningar om exakt när han återvände till Sverige. 22-åringen hävdar att det var under mars månad, varför han inte har kunnat begå de brott han ställs till svars för.
Men hittills har 22-åringen inte visat några övertygande dokument som ger honom rätt. 22-åringen ska även i fortsättningen vara inlåst i häkte.
MATS HEDSTRÖM
026-15 96 39
mats.hedstrom@gd.se

Mer läsning

Annons