Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fem till sjukhus efter krock

GÄVLE
Fem personer fördes till länssjukhuset efter en häftig trebilskrock på E4 vid Gävles norra utfart på fredagen. Personskadorna blev dessbättre inte av det svårare slaget. Ett handledsbrott, skadade revben och en del sårskador verkar ha varit det värsta.

Annons
Ett litet barn i en barnstol i baksätet i den mest skadade bilen, hemmahörande i Enånger i Hälsingland, klarade sig helt utan skador.

Krockkudde
Föraren, sannolikt barnets pappa, undkom också oskadd. Förmodligen bidrog krockkudden till att han klarade sig helt. En äldre kvinna i framsätet slog sig blodig i huvudet. Räddningspersonalen satte på henne halskrage då man befarade nackskada.
Samma behandling gjordes på det äldre par hemmahörande utanför Sundsvall med en 75-årig förare. De satt i den bil som körde in i bilen närmast bakom timmerbilen.
En bilist längre fram i den täta södergående trafiken blev osäker om en timmerbil på väg ut från polisens kontrollplats skulle köra ut i vägen framför honom. Han började bromsa in rejält. När föraren insåg att timmerbilen skulle vänta fortsatte han förbi.
Olycksplatsen är inne på trefältsavsnittet med vajerräcke mellan körbanorna. Det är ett körfält för södergående trafik.
- Vi hade gjort förarbyte vid polisens kontrollplats. Jag hade precis satt mig vid ratten och såg flera bilar närma sig norrifrån. Jag vågade inte köra ut på E4 utan stannade på tillfarten för att låta dem passera. Jag började krypa framåt när första bilen passerade. Direkt efteråt small det bakom mig, berättar föraren Magnus Bergsten, Gårdskär.
Varför de två personbilarna som körde in i varandra och i timmersläpet befann sig på tillfarten var i går osäkert.
En polispatrull talade med förarna på sjukhuset men samtalet var inte speciellt givande i det kaos som rådde.
Köerna söderut hann bli mycket långa under den dryga halvtimme som räddningsarbetet pågick. Trafiken norrut kunde smyga sig fram på det körfält som inte upptogs av brandbilar och ambulanser. Det blev ytterligare ett kortare stopp när bilarna bärgades.

Mer läsning

Annons