Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Femårskalas med blå tårta

/
  • Foto: LEIF JÄDERBERG Blå tårta i blått hus. Det lockade många besökare till Gävles konserthus som firade sitt femårsjubileum med öppet hus. Hela jubileumsveckan är full av evemang och ett stort utbud av musik.

GÄVLE
Gratis kaffe och tårta, det lockade en strid ström av besökare till Konserthuset som höll öppet hus med anledning av femårsjubileet i går.

Annons
Tårtan, eller snarare tårtorna, var blå och hade formen av själva konserthuset. Kladdig och god var den dessutom.
Konserthuset bjöd på mer än tårta.
Redan direkt innanför ytterdörren hördes ett rytmiskt plingande och plongande. Det var Jan Cardells "Rytmobile" som stod uppställd och spelade för egen maskin.

3D-bild
På ett par dataskärmar kunde vi se en tredimensionell modell av konserthuset. Det är ett projekt mellan GIS-institutet i Gävle och GNA, konserthuset och flera företag. Den här bilden, kallad 3D-visualisering, ska i framtiden läggas ut på kommunens eller konserthusets hemsida och där ska man kunna se huset tredimensionellt. Just nu är bara exteriören tillgänglig men man räknar även med att lägga in husets interiör. Då skulle man kunna provsitta i salongen hemma vid datorn och sedan boka biljett där man trivs bäst. Men det hör framtiden till.
Vid ett jubileum blickar man naturligt bakåt och under den här veckan pryds väggarna av bilder och affischer, både från Symfoniorkesterns 90-åriga verksamhet och de fem senaste årens evenemang i själva huset.

Musik i huset
Musik fyllde också huset, förstås. Jazz från jazzlinjen, sambarytmer och sambadansande flickor, bland mycket annat.
Firandet fortsätter veckan ut, med seminarier på eftermiddagarna både onsdag och torsdag och med ett stort utbud av musik. Hela programmet finns i söndagens tidning.
KERSTIN MONK

Mer läsning

Annons