Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flaggstång blev tillhygge

GÄVLE
Två tonåringar, en 17-årig gävlebo och en 18-årig stockholmare, är anhållna efter ett överfall mot två unga gävlebor nära Stortorget natten mot lördagen.

Annons
Den ene är delgiven misstanke om rån och den andre misstänks för misshandel med stången till en fasadflagga som tillhygge.

Sårskador
Båda offren, en 19-åring och en 21-åring, fick uppsöka sjukhuset för de sårskador de fick på underarmarna när de försökte värja sig. De fick ta emot ett flertal slag från den omkring två meter långa flaggstången.
De två offren promenerade vid 1.30-tiden på N Slottsgatan. Utanför Sandrewsbiografen låg en fasadflaggstång på gatan. En av dem började sparka på stången. Samtidigt kom ett gäng på fem andra ungdomar från andra hållet.

Bråk mellan två grupper
Av någon anledning blev det bråk mellan grupperna. Två av killarna i den större gruppen tog upp stången från marken. Han använde stången att slå båda sina motståndare med.
Den yngre av målsägarna blev uppmanad att lämna ifrån sig sin plånbok. När det inte gick fort nog slets den ur hans ficka.
En halvtimme senare fick polisen larm från McDonalds i samma kvarter om fyra ungdomar som uppträdde besynnerligt. En patrull for dit och fann att två i sällskapet stämde på beskrivningarna av gärningsmännen vid bråket ute på gatan.
Båda erkände vid förhör på lördagen att de befunnit sig på platsen för bråket. De nekade dock till brott. De var ännu sent på lördagen inte släppta.
OLLE HILDINGSON

Mer läsning

Annons