Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler och fler får a-kassa

Fler och fler får a-kassa i Gävleborgs län. Det meddelar Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen (IAF). I december förra året var ökningen stor i Gävleborgs län. Jämför man med 2007 var det dock betydligt färre som fick a-kassa 2008.

Annons

Utbetalningarna av a-kassa har ökat i länet se senaste månaderna, mer än i de flesta andra län. I december förra året fick ytterligare 163 personer försörja sig på a-kassa i Gävle kommun.

Samtidigt visar IAF:s statistik att antalet personer som försörjer sig på a-kassa har minskat kraftigt om man jämför med hur det såg ut för några år sedan. I augusti förra året nådde utbetalningarna av a-kassa sin lägsta nivå på många år.

1891 personer fick arbetslöshetsersättning i Gävle i december förra året vilket kan jämföras med 2542 i december 2007 och 2993 personer samma månad under 2006.

För landet totalt var utbetalningarna 107 miljoner kronor lägre än i december 2007. Enligt IAF är det en till i höstas bättre arbetsmarknad och en uppstramning av reglerna som ligger bakom siffrorna.

Mer läsning

Annons