Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler och fler vill bli gränssprängare

/
  • Foto: ANNAKARIN BJÖRNSTRÖM Samling. Tränaren Christer Ring samlar sina spelare innan träningen sätter i gång. Bredvid honom sitter Cecilia Ridderborg. Om några veckor ska de spela fotbollscup på hemmaplan i sporthallen Träffen.

GÄVLE
IK Sätras Gränssprängarna är populärare än någonsin.
Barn och unga med behov av särskilt stöd träffas en gång i veckan för att spela fotboll.

Annons
Deltagarna är nu så många att klubben vill satsa på seriespel mot lag från andra regioner. Och den 15 mars blir det fotbollscup i sporthallen Träffen.
Träningen ser ut som vilken annan som helst.
"Titta upp". "Få kontroll över bollen", hojtar tränaren Christer Ring.
Spelarna dribblar mellan koner, tränar på skott mot mål.
Ovanligare är att alla spelarna är barn och unga med utvecklingsstörningar, damp, autism eller liknande funktionshinder. De träffas varje söndag i sporthallen Träffen, barn mellan sju och 15 år för sig, unga från 15 år och uppåt för sig.
- Det här är fjärde året vi håller på, säger Karin Ridderborg som är mamma till Cecilia Ridderborg, ett av de barn som är med på träningen.
Lagen i projektet Gränssprängarna har blivit populära och deltagarna blir fler och fler.
Därför vill IK Sätra nu satsa på seriespel. Några motståndare finns det i nuläget inte norr om Dalälven. Därför vill de att spelarna ska få möta andra, liknande lag från bland annat Stockholm, Västerås och Örebro. Den 15 mars blir det dessutom fotbollscup. Då kommer flera lag och det blir matcher under hela lördagen.

KARIN BERGKVIST

Mer läsning

Annons