Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler tränar tack vare friskvård

/
  • Katarina Pettersson och Maria Larsson är tjänstlediga för studier just nu, men årskortet på Fjärran Höjder som de kunnat köpa som kommunanställda sliter de på ändå.
  • Marie Nyström och Helene Lindeborg uppskattar friskvårdspengen, som får dem att gymma.
  • Det märks att många motionerar, säger Lars Svensson, som själv gymmar och springer.

Arbetsgivarnas friskvårdssatsningar är populära – åtminstone bland dem som utnyttjar dem.
– Det är kanon, det är fantastiskt bra, säger Katarina Pettersson och Maria Larsson.

Annons

Som anställda av Gävle kommun har Katarina Pettersson och Maria Larsson möjlighet att köpa årskort på Fjärran Höjder för 900 kronor till både gymmet och badet.

Tack vare årskortet tränar de tillsammans på gymmet två gånger i veckan.

– Årskortet har absolut bidragit till att vi har kommit igång med träningen. Man tänker kanske inte på det som en friskvårdssatsning, men det är det ju, säger Katarina Pettersson.

Marie Nyström och Helene Lindeborg får i stället en friskvårdspeng från sina företag, och tycker att det är en bra stimulans. De tränar också på gym.

– Jag jobbar på Blomsterimporten och vi får 2 000 kronor per år. Då köper jag kort här och så åker vi hit en gång i veckan och tränar och badar. Sen springer jag också, säger Marie Nyström.

– Jag jobbar på Konsum Gävleborg och vi har 1 000 kronor. Man märker att man blir piggare av att träna, säger Helene Lindeborg.

I Hemlingby märks det också att många uppmuntras av jobbet att börja träna.

– Här är folk jämt, säger Lars Svensson, mest känd som hästen Bertas skötare. Själv har han som anställd på Kultur & Fritid möjlighet att träna en timme i veckan på arbetstid.

– Jag gymmar och springer. Det är bra att kunna träna på arbetstid, men jag är ju igång jämt, så jag bakar in den där timmen, säger han.

Mer läsning

Annons