Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler vill se film på 7:an

/

Fler går på 7:an när de vill se på film. Under 2008 ökade antalet besökare med 16 procent.
- Fler har vågat se filmer som kommer ge dem mer efteråt, säger Roger Thollin, ansvarig för Bio 7:an.

Annons

Bio 7:an är ett samarbete mellan Kultur & Fritid Gävle kommun och SF Filmstaden. 2008 visade sig samarbetet vara lyckat då antalet besökare ökade med dryga 2000 besökare. 
- Det har varit ett väldigt bra filmår. Sen tror jag att vår Facebook sida har bidragit eftersom vi genom den har lyckats nå en ny målgrupp, säger Roger Thollin, ansvarig för Bio 7:an.
I maj 2007 gick triangelfilm i konkurrs. Bolaget som försåg bio 7:an med nästan hälften av de filmer man visade. Enligt Roger Thollin har det tagit till 2008 för småbolagen att komma ikapp och få distributionen av passande filmer i ordning. 
- Vi visar smalare filmer och många distributörer ser gärna att deras filmer går på 7:an istället för SF eftersom de lätt försvinner bland de storslagna kassasuccéerna som går på de stora biograferna, säger Roger Thollin.
Han tror även att ökningen beror på att fler har vågat sig på att se en film som de kanske inte har hört talas om tidigare. Delvis på grund av all nedladdning. 
- Jag tror att nedladdningen har varit positivt för 7:an för ju mer film man ser desto större krav ställer man på filmer och man fattar tycke för regissörer som inte gör storfilmer.

Mer läsning

Annons