Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera bilar brann i Gävle

/
  • Sex minuter över tolv natten till i går fick polisen ett larm om att en Audi stod i lågor på Brynäs. 20 minuter tidigare hade tre fordon brunnit utanför Gösta Samuelssons Bil i Gävle.

Bilar började brinna utanför Gösta Samuelssons Bil i Gävle natten till i går.
– Det verkar som någon krossat rutan, slängt i bensin och sen tänt på, säger Gösta Samuelsson själv.
20 minuter senare stod en bil i lågor på Brynäs.

Annons

Klockan 23.45 i fredags fick polisen larm om att tre bilar brann utanför Gösta Samuelssons Bil i Gävle.

När polisen kom till platsen kallade man genast dit en anställd från bilfirman för att få reda på om det fanns gastuber i närheten. Gösta Samuelsson, vd för bilfirman, var i kontakt med den anställde i går.

– Han berättade för mig att det verkar som någon krossat rutan, slängt in bensin och sen tänt på. Sen tycks elden ha spridit sig till två andra bilar, säger Gösta Samuelsson.

Företaget har tidigare haft problem med att tjuvar klippt upp stängslet och stulit föremål från området. Men problem liknande de i fredags har han aldrig varit med om förut.

– Ruggigt om bensin använts med tanke på att det står så mycket bilar i närheten. Klart man blir orolig, säger Gösta Samuelsson.

Han är övertygad om att branden inte kunnat ha några naturliga orsaker. Främst därför att den bil som började brinna stått stilla med avstängd motor i ett och ett halvt dygn före händelsen.

– Jag är säker på att branden var anlagd, säger han.

Klockan 00.06, 20 minuter senare, fick polisen in ett nytt larm om en brinnande bil. Den här gången rörde det sig om en Audi A4 som stod i lågor på Hagtornsgatan på Brynäs.

– Branden är troligen anlagd och tycks ha börjat i baksätet, säger Leif Andersson, förundersökningsledare vid Gävlepolisen.

Men spekulera kring om det finns en koppling mellan de båda eldsvådorna vill han inte.

– Okej, det skiljer bara 20 minuter mellan bränderna. Om det kan man tro och tycka vad man vill, men jag kan inte i nuläget stå för att det finns ett samband.

Imorgon kommer en teknisk undersökning att göras på bägge platserna där bilar brunnit.

Enligt Leif Andersson kommer polisen efter undersökningen mer bestämt kunna uttala sig om vad som hänt.

– Då får vi reda på om bränderna skett på samma sätt. Just nu jobbar vi förutsättningslöst och inte med misstanke om brott i båda fallen. Bilbränder kan ha naturliga orsaker.

Mer läsning

Annons