Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera köper fisk hos grossisten

GÄVLE- Det är nog mer vanligt än man tror, säger kökschefen Patrik Nilsson på Helt Enkelt om att en grossist i Gävle misstänks ha sålt gammalt kött till restauranger.

Annons
Själv är han inte kund hos företaget, men flera av de restauranger som Gefle Dagblad har varit i kontakt med har handlat av Fisk och Grossist i Gävle AB. Ingen av dem brukar dock köpa kött.
-Det enda jag köper av honom är färsk laxfilé och strömmingsflundra. Allt annat köper jag hos Snabbmat, säger Vasilios som äger restaurang Dionysos.
Det verkar som att väldigt många restaurangägare gör likadant.
-Vi har ju bonus hos Snabbmat, förklarar Ralf Westerberg på Don Peppino, och gör jämförelsen med att ha Ica kundkort. Det lönar sig att handla allt på ett ställe.
Han köper inte heller annat än fisk från den misstänkte grossisten.
-Jag hade kanske misstänkt något sådant här. Han har väldigt låga priser på köttet om man jämför med andra. Det har jag sett på hans prislista, säger Ralf Westerberg.

Från Göteborg
På Artist i Winn-huset förklarar kökschefen Jonas Jäderberg att de köper all fisk och kött direkt från Göteborg.
-Jag tycker att det är skitdåligt att lura gäster och kunder på det här viset. Jag får mina färskvaror direkt från Göteborg två gånger i veckan, jag tycker inte att någon i Gävle kan erbjuda den kvalité jag vill ha, säger han.
Kenneth Bomgren på Söderhielmska köper även han bara fisk från Fisk och Grossist.
-Utgånget datum har väl var och varannan i frysen, men det är klart att det är illa det han har gjort. Men jag köper bara fisk, och den sköter han verkligen bra. Han är ju fiskare i grunden, säger han.

MAGNUS LUNDQUIST

Mer läsning

Annons