Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera olyckor i snöovädret

/
  • En bil slog runt och landade på åkern intill riks-80. Fordonet var rejält tillbucklat men föraren och  passageraren verkar ha klarats sig undan olyckan utan att dra på sig allvarliga skador.Vitt, vitt, vitt. Snön yrde och då kunde ett paraply komma väl till hands som skydd.
  • Ett antal trafikolyckor inträffade under lördagseftermiddagen.
  • Flanörer på stan skrämdes inte av snöfallet.

SMHI varnade bilisterna om att snöfallet kunde ställa till med problem i trafiken.
Varningen räckte inte. På eftermiddagen fick polisen larm om flera olyckor.

Annons

I går morse föll det rikligt med snö vilket gjorde vägarna aningen svårframkomliga på sina håll. SMHI utfärdade därför en klass 1-varning för Uppland, Dalarna, norra Värmland och södra Gävleborg. Den innebar en viss risk för störningar i olika samhällsfunktioner.

– I det här fallet är det främst trafiken som varningen gäller för, förklarade Anna Österman på SMHI.

På förmiddagen såg allt mycket lugnt ut och trafikolyckorna lyste med sin frånvaro. Det förändrades på eftermiddagen.

Vid 14-tiden körde en bil in i vajerräcket på riksväg 80 strax före avfarten till Forsbacka. Föraren och passageraren kunde lämna bilen själva utan allvarliga skador.

En knapp halvtimme senare körde en bil i diket på E4 vid Hyttön.

Strax före 15 voltade en bil av vägen vid Nybokrysset på riksväg 80. Bilen, som landade ute på den intilliggande åkern, blev rejält tillbucklad med föraren och passageraren kunde ta sig ut ur fordonet för egen maskin. De fördes dock till Gävle sjukhus för att plåstras om.

Klockan 16.30 körde två bilar ihop på riksväg 80 i höjd med Valbo kyrka, enligt polisen ledde olyckan inte till några personskador.

Ytterligare en personbil körde in i ett vajerräcke vid 17-tiden. Den här gången skedde olyckan på E4 en kilometer söder om Axmartavlan.

Mer läsning

Annons