Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera partier beredda att sälja Furuviksparken

GÄVLEBåde vänsterpartiets Ulla Andersson, folkpartiets Kenth Lövgren och moderaternas Gunilla de Maré kan tänka sig en försäljning av Furuvik.

Annons
Ska man välja mellan att lägga kommunala pengar på en djur- och nöjespark eller på den vanliga kommunala verksamheten så är det ingen tvekan.
- De har gjort ett jättebra arbete där ute. För många är Furuvik Gävle. Men personligen tycker jag att man ska se sig om efter en köpare av anläggningen, menar Ulla Andersson.
Häromdagen kunde GD berätta att det har varit en dålig sommar för Furuvik. Det varma vädret har satt käppar i hjulen och gjort att färre sökt sig dit, berättade vd Tom Widorson. Det är inget svar som Kenth Lövgren köper.
- I maj var det för grått och kallt, i juni för mycket regn och i juli och augusti för soligt. Det är så här varje sommar. Man kan inte skylla på vädret.

Mer offensivt
Han vill att kommunen går ut mer offensivt för att sälja anläggningen.
Kommunstyrelsen har tidigare sagt sig vara öppen för en utförsäljning. Men det går för långsamt, menar han.
Även det kommunägda Fjärran Höjderbadet sägs ha haft dåligt med besökare i sommar.
När det varit varmt och skönt har de badsugna sökt sig till billigare utebad i Hemlingby, Valbo eller ut till havet.
När det gäller den verksamheten är det ingen av politikerna som förespråkar någon regelrätt utförsäljning.
Gunilla de Maré vill att själva driften ska ut på entreprenad, men att anläggningen ska ägas av kommunen. Kenth Lövgren vill att man ska lägga ut solariet och andra kringaktiviteter på entreprenad. Ulla Andersson vill behålla hela verksamheten i kommunal regi.
- Men man kanske får se över verksamheten över sommaren. Kanske bara ha badet utomhus öppet och kunna sänka priserna. Jag gillar Fjärran Höjder, säger hon.

MATTIAS JONSSON
026-15 96 37
mattias.jonsson@gd.se

Mer läsning

Annons