Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkpartist vill ta bort tre-fyra tjänster

GÄVLEAnders Hammar, fp, tycker det är fel att skjuta över den ekonomiska saneringen i Kultur och fritid på de nya nämndledamöter som tillträder efter årsskiftet.

Annons
- Vi bör spara och gneta. Det är ett anständighetskrav att vi pekar på var man ska spara. Vi som sitter i nämnden nu har ett ansvar för det här, anser han.
Det plötsliga underskottet på sju miljoner kronor är väldigt tufft att hantera. Redan när det låg på tre miljoner kallade han det för världsmycket.
Nu måste det till rejäla tag och en total genomlysning av verksamheten i förvaltningen för att hitta sparmöjligheter. Själv pekar han på att man kan dra ner tre eller fyra tjänster i den centrala organisationen.

Högre lokalhyror
Kulturkiosken är onödig, tycker han. Informationschefstjänsten borde kunna delas med övriga förvaltningar. För mycket tjänstemannaresurser går åt till utredningar som den nyss klubbade Dansutredningen. Dessutom borde man kunna höja lokalhyrorna för föreningarna i stället för att sänka aktivitetsstöden.
- Jag vill se lite mer action. När vi var i samma situation 91/92 så tog man tag i det ordentligt. Då var det mer besjälat. Nu tassar man mest runt, tycker han.
Enligt Anders Hammar finns det tre fraktioner inom nämnden om hur man ska bära sig åt. Majoriteten vill köra över den heta potatisen till den nyvalda nämnden. En annan idé är att försöka få ekonomisk hjälp från kommunstyrelsen. Den tredje ståndpunkten, som han säger sig vara ensam om, är att ta tag i problemet på en gång.

MATTIAS JONSSON
026-15 96 12
mattias.jonsson@gd.se

Mer läsning

Annons