Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

För morfar finns bara en idol: Alice

/
  • Torsten Ottosson har klippt ut och sparat alla artiklar som skrivits om barnbarnet Alice.– Jag tänkte att hon skulle få allt när hon kommer hem, säger han.

Numera har Alice Svensson tusentals fans i hela Sverige.
Men i Hedesunda finns hennes allra största fan.
– Hon kom tvåa men för mig är Alice nummer ett. Hon är min idol, säger morfar Torsten Ottosson.

Annons

De senaste månaderna har minst sagt varit omtumlande för Alices morfar Torsten Ottosson.

Han har följt hennes väg mot finalen i Globen på tv. De sista fyra delfinalerna åkte han ned till Stockholm för att följa tävlingen på plats. Självklart fanns han också i Globen och såg sitt barnbarn framträda inför 14 000 åskådare.

– Det var speciellt. Hon var så duktig. De säger att hon grät lite när hon inte vann men det brukar hon göra, Alice. Jag är helt övertygad om att hon är glad ändå, säger Torsten.

Han blev dessutom tagen på sängen när Peter Jidhe genomförde en kupp och försökte intervjua honom i direktsändning.

– Jag vet inte riktigt vad jag sa till honom. Jag var helt uppe i tävlingen, säger han.

När finalen var avgjord var det så mycket liv runtomkring Alice att han inte hann gratta henne till den mycket hedrande andraplatsen. I stället åkte han hem i bussen med alla andra fans från Hedesunda. De kom inte hem förrän klockan halv tre och väl framme vid huset kunde Torsten konstatera att garageuppfarten var helt översnöad.

– Först tänkte jag att jag skulle skotta men sedan sa jag till mig själv: ”Strunta i det, det som du har upplevt ikväll händer bara en gång i livet” så jag bestämde mig för att skotta dagen efter i stället, säger han och skrattar.

De allra flesta har lärt känna Alice och hennes karakteristiska sångröst först när hon uppträdde i Idol. Men morfar Torsten har såklart hört henne sjunga långt innan resten av Sveriges befolkning lärde känna den talangfulla 17-åringen från Hedesunda.

– Redan när hon var tio år och började sjunga på Helges så sa hennes mormor att hon hade en mycket speciell röst och att hon skulle gå långt. Det är synd att hon inte fick uppleva gårdagen, säger Torsten.

Hemma på vardagsrumsbordet ligger tidningsklipp från alla tidningar som skrivit om Alice.

– Jag har tänkt ge det till henne när hon kommer hem. Hon har nog haft fullt upp och har inte hunnit läsa allt som har skrivits, säger han.

Även om det var Kevin som vann Idol så råder det ingen tvekan om vem som är Torsten Ottossons nummer ett.

– Hon var så väldigt nära att vinna, det var ju så nära. Men för mig är Alice en idol, min idol. Det ska jag säga till henne när hon kommer hem, säger han.

Mer läsning

Annons