Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förälder bilrånad vid dagis

/
  • Foto: LEIF JÄDERBERG Bilrån. På parkeringsplatsen utanför Lilla Söderskolan i Gävle blev en kvinna rånad på sin bil i går.

GÄVLEI går eftermiddag blev en kvinna rånad på sin bil på parkeringsplatsen utanför Lilla Söderskolan.

Annons
Hon hade precis låst sin bil för att gå in och hämta sitt barn när två personer överföll henne, brottade ner henne och under knivhot tvingade till sig bilnycklarna.
Under tiden befann sig ett 40-tal barn i sex- och sjuårsåldern i förskolebyggnaden bredvid. Vare sig barn eller personal såg vad som försiggick bara några meter utanför.

Uppjagade
- Vi var inne allihop, som tur var, säger en kvinna ur personalen. Självklart blev barnen uppjagade efteråt, när polisen kom hit, och de funderade lite över vad som hänt. Men vi har pratat med dem.
Svårt chockad lyckades den överfallna kvinnan ta sig in till Lilla Söderskolan för att kontakta polis. Därefter fick hon föras till sjukhus.
Det var en 35-årig man och en 32-årig kvinna som överföll kvinnan.
Båda är från Stockholm och kända av polisen sedan tidigare, bland annat för narkotikabrott.
Även den här gången ska narkotika ha varit inblandat.
Strax efter rånet fick polisen kontakt med en taxiförare som berättade att paret hade kontaktat honom vid Söderskolan innan rånet och frågat om han kunde skjutsa dem till Stockholm gratis. Därför förstod polisen vart rånarna var på väg.

Gömda i häck
En halvtimme efter rånet greps de i Månkarbo av polis från Gävle, Uppsala och Tierp. Där hade paret försökt gömma sig i en häck i närheten av bilen, men vittnen pekade ut deras gömställe.
När rånarna såg att de var upptäckta av polisen försökte de fly med hjälp av den stulna bilen, en Volvo 854. Men polisen hann gripa dem utan större dramatik.
Nu är mannen och kvinnan anhållna.
- Bilrån är fortfarande ovanligt i Gävle, sade Ulf Carnerius, vakthavande befäl på polisen i går.

MARIAM NARAGHI
026-15 96 33
mariam.naraghi@gd.se

Mer läsning

Annons