Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fördelar lyfts fram i annons

GÄVLEKortare arbetstid för småbarnsföräldrar och möjlighet att forska. Det är fördelar som landstinget Gävleborg lyfter fram i en annonsbilaga som på tisdagen följde med Dagens Nyheter.

Annons
Annonsbilagan, som heter Vården, att arbeta i Landstinget Gävleborg, kommer också att skickas ut till personer som i dag går olika sjukvårdsutbildningar.
Kostnaden för att distribuera bilagan med Dagens Nyheter är 517 000 plus moms, pengar som till en del tas från förvaltningarnas konton för rekryteringsannonsering.

- Det här är ett kostnadseffektivt sätt att nå ut till folk, säger landstingets informationschef Anders Tollmar.
- Med tanke på att hälften av vår personal kommer att gå i pension inom sju-åtta år är det hög tid för oss att vi börjar försöka väcka intresse för att jobba hos oss, säger han.

De stora motsättningar som finns inom landstinget, där till exempel läkare på lungkliniken i Gävle sagt upp sig i protest mot för små resurser, märks det ingenting av i annonsbilagan.
Där är det personal som trivs som får uttala sig.

Ingen idyllisering
Men Anders Tollmar tycker inte att han ger en idylliserad bild av hur det är att arbeta i landstinget Gävleborg:
- De som uttalar sig står för de säger. Och ingen kan vänta sig att vi ska lyfta fram problemen i en sådan här bilaga. Debatten som förs lyfter vi fram på andra sätt, till exempel på hemsidan, säger han.

I bilagan har sex av landstingets förvaltningar egna annonser. Anders Tollmar ser bilagan som en början på en större samordning av landstingets annonsering...

- Landstinget är en väldigt stor annonsör, framför allt när det gäller platsannonser. Det är förvaltningarna själva som sköter den annonseringen men jag tror det finns stora vinster att göra på att öka samordningen, säger han.

INGEGERD SÖRGARD

Mer läsning

Annons