Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förlust ska bli överskott

GÄVLE
Nämnderna som gick med förlust ifjol får nu två år på sig att få fram överskott att betala in till kommunens balansfond. För socialnämnden innebär det att man ska leverera 12,2 miljoner senast 2004.

Annons
- Om de gör det så har de lyckats. Men de har en obalans på 50-60 miljoner oavsett och ska jobba ner det till ett nollresultat i år, säger ekonomidirektören Ingemar Westin.
Vid gårdagens kommunstyrelsemöte var han med och berättade om det svåra ekonomiska läge som kommunen befinner sig i. Han leder en grupp som ska försöka strama upp räkenskaperna och räknar med att lägga fram en plan för det till kommunstyrelsen i slutet av april.

Förvarning
De olika nämnderna har hittills förvarnats att det kan handla om en minskning på två procent av samtligas budgetramar till nästa år. Något som kräver ytterligare svåra nedskärningar.
Han gav också besked om hur nämndernas resultat 2002 ska förhålla sig till kommunens balansfond. I den fonden finns tidigare års överskott som är öronmärkta för särskilda satsningar och för att man ska hålla en långsiktigt god service i kommunen. Efter avdrag för årets underskott finns 62 miljoner kvar i den.
Förutom socialnämnden är nu även tekniska nämnden skyldig balansfonden pengar, 5,1 miljoner kronor inom två år. För kultur- och fritidsnämnden är det två miljoner och barn- och ungdomsnämnden 5,3 miljoner kronor.
De nämnder som gått med plus får lägga in pengarna i balansfonden.

MATTIAS JONSSON
026-15 96 12
mattias.jonsson@gd.se

Mer läsning

Annons