Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första dödsoffret på vajervägen

GÄVLE
En 67-årig man avled efter att en långtradare kört in i en stillastående personbil på E4:an på måndagseftermiddagen. Långtradarchauffören chockades. Den omkomne mannens hustru klarade sig utan skador vid olyckan.

Annons
Det var vid 14.30-tiden i går som långtradaren körde in i personbilen som fått motorstopp på E4:a i norrgående riktning. Olycksplatsen ligger cirka fem kilometer norr om Gävle nära Testeboån.
Det var två körfält där olyckan skedde. Bilen hade efter motorstoppet blivit stående till stor del i det ena körfältet. Varningstriangeln var utsatt, men andra trafikanter uppger att den syntes dåligt enligt polisen. Det var en kurva strax före olycksplatsen.

Långtradarchauffören upptäckte försent den stillastående bilen och hann inte väja riktigt utan körde in i bilens vänstra sida bakifrån.
Den 67-åriga mannen om satt vid ratten i personbilen fördes till sjukhuset med skador i bröstet och bukområdet. Han avled senare på sjukhuset.
Han är det första dödsoffret sedan E 4:an norr om Gävle fick vajerräcke.
Långtradarchauffören och mannens hustru fördes också till sjukhuset efter olyckan. Chauffören blev chockad vid olyckan. Kvinnan, som klivit ur bilen strax innan olyckan, hade kastats omkull, men visade sig ha klarat sig utan skador uppger polisen.

Direkt efter olyckan var framkomligheten i norrgående körfält mycket begränsad och polis spärrade av E4:a norrut. Trafiken leddes av vid Gävles norra infart till gamla E4:an. När ambulanser forslat de skadade till sjukhus och räddningstjänsten flyttat fordonen så att de inte längre stod trafikfarligt släpptes trafiken successivt på.
Paret i personbilen bor i Östersundstrakten.

Mer läsning

Annons