Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fotboll och musik går före läktaren

Strömvallens kulturhistoriska läktare måste stå tillbaka till förmån för idrotten och musiken.
Det menar Lars-Göran Ståhl, S, ordförande i kultur- och fritidsnämnden som föreslår att läktaren rivs.

Annons

På onsdag nästa vecka sammanträder politikerna i kultur- och fritidsnämnden och ska bland annat ta ställning till planerna på ett evenemangsområde vid Strömvallen och konserthuset.

”Det är ingen tvekan om att läktaren har ett betydande kulturhistoriskt värde...” skriver ordförande Lars-Göran Ståhl i beslutsunderlaget men förordar ändå att läktaren rivs.

– Aspekten med kulturhistoriskt värde finns med, men vår nämnd ska också värna om idrotten och kultur i form av musik och teater. När jag lägger allt det i en vågskål så väger den biten tyngre, säger han.

Konserthuset har under många år tvingats tacka nej till stora konserter och kongresser. Den konferenslokal med cirka 1500 platser, hotellet och ytterligare kongressutrymmen som Fastpartner AB vill bygga i området skulle öppna nya möjligheter, menar Lars-Göran Ståhl.

Strömvallens fasad mot Kungsbäcksvägen vill han däremot spara, flytta något och rekonstruera. På så vis går det att bygga en ändamålsenlig arena med 7000 sittplatser och 2000 ståplatser.

– Kan vi inte komma fram den här vägen tror jag att vi måste tänka om helt. Då blir det en ren kommunal investering för gigantiska summor, säger han.

Mer läsning

Annons