Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Framtidskafé om fisk och miljö

/
  • Denise Fahlander arbetar för hållbarhet och pratade om hur man kan äta fisk miljövänligt.
  • Lättings Robin Magnusson och Kjell Ljunggren hjälpte till med materialet.– Klart man tänker på hotad fisk, säger Kjell Ljunggren.
  • Fisket hotar vissa fiskar, medan man kan fiska och äta andra med gott samvete.

På måndagen var det premiär för Framtidskafé på Lättings. Frågan som skulle få svar var: Hur äter jag fisk och skaldjur miljövänligt?

Annons

Hållbarhet är grunden för Framtidskaféerna, som ska återkomma en måndag i månaden. Någon berättar om en aspekt av ämnet och det finns chans att fika och diskutera. Valbo köpcentrums expansion, tillväxt, resande och naturen som skafferi är rubrikerna för kommande måndagar.

Måndagskvällens föredragshållare, Denise Fahlander från Naturskyddsföreningen, hoppas att kaféerna ska leda till handling.

– Att man tänker: Det här vill jag göra.

Naturskyddsföreningens miljövecka, som pågår nu, har fisk som tema och därför handlade premiärkvällen om det.

Föreningen ordnar tillsammans med Omställning Gästrikland, samlingsplats för arbete med att bromsa klimatförändring och skapa hållbarhet, Framtidskaféerna. Denise Fahlander uppmanar den som vill vara värd för ett kafé att höra av sig. Ämnena kan också bli utställningar. Alternativboden Lyktan, Källviks gård och Lättings har anmält intresse.

Hon förväntade sig ingen anstormning till det första kaféet.

– Det är otroligt bra om det kommer tjugo.

Kvällens fråga då? Att köpa fisk som är MSC (marine stewardship council)- och Kravmärkt svarar Denise Fahlander.

Mer läsning

Annons