Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Från Samhall till chefsjobb

/
  • Kaija-Liisa Roslund tog chansen och sökte ett fast jobb på landstinget. Nu kan hon snart fira ettårsjubileum som chef för städenheten med 30 medarbetare.
  • Inger Bodin, chef för servicegruppen på landstinget, är mer än nöjd med rekryteringen av Kaija-Liisa Roslund.Foto: Leif Jäderberg

51 anställda på Samhall i Gävleborg slussades ut på öppna arbetsmarknaden förra året, det bästa resultatet i Sverige.
Kaija-Liisa Roslund i Gävle gick från ett Samhalljobb till enhetschef på landstinget.
– Jag går till jobbet med glädje varje dag.

Annons

Hon har varit i städbranschen nästan hela sitt liv, både som anställd och egen företagare. Men firman tvingades hon lägga ner efter en arbetsskada i slutet av 90-talet. Efter ett år som arbetslös fick hon jobb på Samhall, nu som internutbildare.

– Samhalls uppgift är att utveckla anställda. Det är de väldigt bra på, säger Kaija-Liisa Roslund.

För tre år sedan prövade hon på att jobba som samordnare på Gävle sjukhus, fortfarande anställd av Samhall.

Efter sex månader gick hon tillbaka till Samhall, när landstingets städfunktion skulle läggas ut på entreprenad. Men de planerna skrinlades och när landstinget senare sökte en enhetschef, med ansvar för städningen på sjukhuset i Gävle, sökte hon jobbet.

– Först tänkte jag att det inte var någon idé, men sedan ändrade jag mig. Jag ville gå vidare, säger Kaija-Liisa, som fick jobbet och inte har ångrat en sekund att hon tog chansen.

Nu är hon chef över 30 anställda, och satsar mycket av sin tid på att utbilda och delegera ansvar till sina medarbetare, så mycket det bara går.

Kaija-Liisa Roslund kan snart fira ettårsjubileum på sitt nya jobb och tycker att hon hamnat rätt. Städjobbet på sjukhuset kräver mycket av alla medarbetare och har dessutom fått en extra injektion av ökade krav från avdelningarna. Akutmottagningen städas numera alla dagar i veckan, mot tidigare bara fem, en ordning som snart införs på alla avdelningar.

– Vi är jätteglada för att de har fått upp ögonen för städningen, säger Kaija-Liisa Roslund.

Ytterligare 50 anställda på Samhall i Gävleborg fick anställning på den öppna arbetsmarknaden förra året. Den interna målsättningen är att slussa ut fem procent av de anställda, vilket Samhall i riket inte riktigt klarade. Det fattades fem personer för att nå målet.

Men regionen med Gävleborg, Västernorrland och Jämtland nådde 7,2 procent förra året.

– Det har vi alltid varit duktiga på, säger Siv Gustafsson, kommunikationsansvarig på Samhallregionen.

– Vi arbetar systematiskt och metodiskt och vi har ett bra samarbete med näringslivet.

På många håll har Samhall alltmer satsat på att jobba mer som ett bemanningsföretag, där de anställda får ta uppdrag ute hos andra företag. Det ger bra praktik för de anställda och en möjlighet för arbetsgivaren att se hur de klarar jobbet.

För Kaija-Liisa Roslund var det en merit att hon faktiskt varit på enheten tidigare och lärt känna både rutinerna och de anställda.

– Jag kände att hon var mogen att ta ett större ansvar som chef. Här händer det saker hela tiden, och det är jag jättenöjd med, säger Inger Bodin, chef för servicegruppen på landstinget och Kaija-Liisas närmaste chef.

Mer läsning

Annons