Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frisk satsning

/
  • Lina Melin behöver knappt hjälpa till med att sätta fart på Marie Palm, Annika Öster, Markus Andersson, Patrik Landén, Sven-Olof Petersson och Birgitta Broberg. De klarar sig väldigt bra på egen hand.

Långt innan hälsa blev ett modeord började Gavlegårdarna med friskvård.
Kulturen har levt kvar sedan 60-talet och i dag använder många anställda sin friskvårdstimme till hockey, curling, vattengymnastik eller en lunchpromenad.

Annons

Korphockey på fredagar, powerafro på tisdagar, curling, vattengympa eller varför inte en promenad med dina arbetskolleger på lunchen? På Gavlegårdarna har man alltid prioriterat företagshälsan. ”Säkert för att vi har så många gamla ishockeyspelare här”, sa någon.

Sedan några år tillbaka får personalen lägga en timme i veckan på hälsovård.

Vanligast är en sport men konserter eller teater räknas också som friskvård.

– Men jag tror det började någon gång på 60-talet med Walter Karlsson som var vaktmästare här. Han var en riktig vardagsmotionär och tyckte att motion var viktigt, säger Gavlegårdarnas personalchef Birgitta Broberg.

Tillsammans med chefer som var lyhörda för sina medarbetares förslag lades grunden till den hälsokultur som finns på företaget i dag.

– Det är helt suveränt, inte bara för att vi får röra på oss. Man lär känna sina kolleger och vi får bra sammanhållning, säger Patrik Landén som spelar hockey på fredagsförmiddagarna.

De anställda berättar att de har blivit piggare och att de orkar koncentrera sig längre tid på jobbet sedan de började på friskvården.

Några tränar själva på morgonen innan de går till jobbet medan till exempel hockeygänget möts och tränar i två lag som möter varandra.

– Det blir även ett skönt avbräck från jobbet, man behöver det, säger Patrik Landén.

Sven-Olof Pettersson jobbar som rörmokare och är inte den som går på gymmet eller snörar på sig skridskorna. För honom blev lösningen lunchpromenader.

Två till tre gånger i veckan är det ett gäng som går ut mellan 20 och 30 minuter och den som inte hänger med får höra några gliringar.

– Så man följer väl med för det mesta. Min kollega började även ställa sig framför hissen i husen när vi jobbade så jag var tvungen att ta trappan. Då var det jobbigt men nu går jag i trapporna självmant. Jag känner mig verkligen piggare nu, säger han.

För att ta friskvårdssatsningen ett steg längre har Gavlegårdarna startat ett samarbete med Korpen Hälsa. Målet är att bli hälsodiplomerad för att få ett ”kvitto” på ett gott friskvårdsarbete.

Lina Melin ska stötta satsningen:

– Jag ska hälpa till med hälsoorganisationen och att jobba utifrån långsiktiga mål och hitta strategier, säger hon.

När man samtliga kriterier är uppfyllda får företaget sitt diplom och det firas med pompa och ståt. I dag finns det endast 500 företag som blivit godkända av Korpen Hälsa.

– Ett diplom får man ha i två år, sedan måste man prövas igen, säger Lina Melin.

Mer läsning

Annons