Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Full fart i Testeboloppet

/

Barnen på Testebo föräldrakooperativ i Strömsbro åkte i går det traditionella Testeboloppet. Det kämpades rejält med allt från att komma i mål till att bara stå upp på sina skidor.

Annons

Bakom huset där Testebo föräldrakooperativ i Strömsbro har sin verksamhet stod skidorna uppradade längs staketet. Några låg utspridda på marken och några av barnen försökte trä på sig skidorna på egen hand.

När några av pojkarna lyckats få på sig all utrustning ställer de sig först på en linje vid starten men snart börjar de maska sig fram.

– Hör ni grabbar, inga tjuvstarter, säger Pernilla Nyhlén, förskollärare på Testebo föräldrakooperativ.

Testeboloppet är en återkommande tradition men förra året fick skidorna bytas ut mot joggingskor för då fanns det ingen snö. Utanför förskolans område har ett skidspår markerats med hjälp av innebandyklubbor som sticker upp ur snön. Vid starten står Moa Lundholm, fyra år. Hon har lärt sig åka skidor hemma med mamma och pappa och tycker det är roligt.

– Jag brukar åka rätt ofta, säger hon.

Hon är glad över att snön har kommit eftersom hon tycker om att vara ute och leka när det snöar.

Plötsligt smäller en ballong, då är det startskottet som har gått. Några av barnen vill inte vara med så de har bildat en hejarklack längs spåret.

– Om man inte tycker det är kul med skidor vill vi inte tvinga någon. Vi gör det här för att skapa gemenskap och eftersom vi jobbar mycket med friskhet så passar det med utomhusaktivitet, säger Pernilla Nyhlén.

Mer läsning

Annons