Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Full fart på Knattejoggen

/
  • Foto: GUN WIGH Först i mål. Det var barnens dag i Boulognern i går. 240 knattar sprang, joggade eller gick den elfte Knattejoggen och alla blev de vinnare, men Linnéa Troeng var först över mållinjen.

GÄVLE
Videofilmande och fotograferande föräldrar var om möjligt fler än joggarna. Knattejoggen i Boulognern är en populär tradition. I går smällde det elfte startskottet och 240 barn var redan föranmälda.

Annons
En hoper med gulklädda småknattar värmde upp i ett hoppande hav, under ledning av några jämnåriga instruktörer och Tjäderväder. Trots att regnet hängde i luften blev det en torr springtur. 8-11-åringarna sprang ett tvåkilometerslopp, medan de yngre nöjde sig med 1,5 km. "Alla kan vara med" var parollen, och de yngsta var fyra år.

Men knappt en halv minut efter att den första gruppen gett sig av fick sjukvårdarna rycka in. På en parkbänk omplåstrades sjuåriga Micke Lindqvist med ett väsande tigerplåster. Surt gnider han om sin skadade arm. Aj, snyftar den unge idrottaren när GD försöker få en kommentar.
"Han hann knappt ge sig av innan han snavade", berättar mamma. En ledare från Korpen kommer springande med en tapperhetsmedalj.

Bättre gick det för Linnéa Troeng, elva år som blev kvällen första segrare.
- Det var jättejobbigt, men en bra bana, säger hon. Det här är första året jag är med, men jag brukar springa på fritiden.
I mål väntade bulle, juice, banan, medaljer och kameror.

HENRIC LINDSTEN

Mer läsning

Annons