Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra unga män i förhör om grov misshandel

GÄVLE Den grova misshandeln som en 28-årig man utsattes för på Ruddammsgatan håller på att klaras upp.
Samtidigt häktades en 22-årig man som misstänkt för en misshandel utanför Nivå under helgen.

Annons
De två olika fallen av grov misshandel har flera gemensamma nämnare. Framförallt inträffade de sent på dygnet under en helg och i samband med alkoholintag.
I början av oktober började två olika grupper av yngre män att bråka med varandra på Ruddammsgatan. Ordväxlingen utvecklade sig till handgemäng med flera deltagare.
En 28-årig man föll omkull och fick både sparkar och slag mot kroppen och huvudet medan han låg ner.
Under misshandeln bröt han fotleden. 28-åringen fördes till sjukhus efter misshandeln för vård av skadorna. Eventuellt tvingas han genomgå ytterligare en operation av det brutna benet.

Utredningen var resurskrävande och innebar ett stort antal förhör med olika vittnen. I går förmiddags var poliser vid ungdomsroteln redo att förhöra fyra män i 18- till 20-årsåldern.
- De är skäligen misstänkta, bekräftar Rolf Sundquist, chef för ungdomsroteln.
Att misshandeln över huvud taget ägde rum saknade andra motiv än alkohol och det faktum att de två grupperna stötte på varandra.

Senare i går eftermiddag frigavs de fyra som hämtats till förhör. En av dem var fortsatt misstänkt för grov misshandel, medan två män ska ha gjort sig skyldiga till "vanlig" misshandel, om polisens misstankar stämmer.
En misshandel med liknande förtecken utanför nattklubben Nivå under natten till söndagen ledde till en häktningsförhandling i går. Misstanken gällde grov misshandel.

Utanför nattklubben började flera män i två gäng där ingen kände varandra sedan tidigare att gruffa med varandra. Den 22-årige man som ställdes inför häktningsdomaren ska ha riktat upprepade slag mot en man som hölls fast av 22-åringens kamrater.
Polis larmades till platsen och grep 22-åringen. Han anhölls av åklagare i söndags.

Mats Hedström
026-15 96 39
mats.hedstrom@gd.se

Mer läsning

Annons