Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gåtan Kjelle Blues på väg att lösas

Kjell-Ove ”Kjelle Blues” Andersson har varit spårlöst borta i fem månader.
Nu kan gåtan vara på väg att klaras upp.
En 46-åring från Sandviken som misstänks ligga bakom försvinnandet har anhållits för människorov.

Annons

Den 46-årige mannen greps av polisen vid lunchtid i förrgår. Han anhölls senare på dagen som misstänkt för människorov. Vice chefsåklagare Mikael Hammarstrand har utsetts till förundersökningsledare men han har inte gått att nå för en kommentar.

Enligt uppgift till GD ska människorovet som 46-åringen misstänks för handla om Kjell-Ove Anderssons försvinnande. Han försvann under midsommarhelgen och efter det har ingen i hans familj fått några livstecken från honom.

Den 30 oktober sa polisen för första gången att de inte uteslöt att ett brott kunde ligga bakom försvinnandet. Polisens avdelning för grova brott har sedan dess jobbat intensivt med ärendet och de har hört över 100 personer. Gävlepolisen har också tagit hjälp av TV3-programmet Efterlyst för att få in mer tips.

Anhållandet av 46-åringen kan vara det genombrott i utredningen som polisen har väntat på.

46-åringen har inte dömts för något brott de senaste två åren. Kaj Axlund har utsetts till advokat åt 46-åringen och han träffade sin klient i förrgår.

– Jag vill inte säga mer än att min klient nekar till brott, säger han.

Enligt uppgift har 46-åringen tidigare umgåtts i narkotikakretsar i Sandviken. Ett liv som han dock ska ha brutit med efter att han genomgick en behandling för sitt narkotikaberoende. Efter det har han haft ett fast jobb och har tjänat över 300 000 kronor per år. Mannen driver också en egen firma.

Det senaste året har han dock dragit på sig stora skulder. Han har 21 registrerade betalningsanmärkningar och 340 000 kronor i skulder hos Kronofogden. I början av året gjorde Kronofogden också ett utmätningsförsök i mannens hem.

Polisen vill inte avslöja vad det är som tyder på att 46-åringen har kidnappat Kjelle Blues. Kriminalinspektören Torbjörn Säfström säger bara att de har jobbat med ärendet en längre tid.

I morgon måste Mikael Hammarstrand avgöra om bevisningen mot mannen är tillräckligt stark för att begära honom häktad eller om 46-åringen ska försättas på fri fot.

Mer läsning

Annons