Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gatuköksägaren förhördes i går

GÄVLE Ägaren till ett gatukök i Gävle förhördes i går för misstankar om skattebrott.
- Han har medgett att det kan finns brister i bokföringen, säger Håkan Medin, förhörsledare från skattebrottsenheten.

Annons
Ägaren greps i förrgår när han befann sig i sitt gatukök. Åklagaren Tomas Sandström tog beslutet att anhålla honom.
I går fanns inget beslut att även begära ägaren häktad, ett beslut som måste tas senast på fredag.
Utredningen har gjorts av skattemyndighetens egna utredare. Håkan Medin, chef på skattebrottsenheten, höll i gårdagens förhör.
- Det handlar om hundratusentals kronor, säger Håkan Medin.
Han vill inte ge en detaljerad redogörelse för misstankarna. Det är alltså oklart vad de "hundratusentals kronorna" egentligen avser.

Enligt uppgifter till Gefle Dagblad handlar den påstådda brottsligheten inte om svarta löner. Eftersom det ska röra sig om skattebrott återstår oredovisade intäkter i den enskilda firman, vars verksamhet enligt registreringen är "ambulerande och tillfällig handel med livsmedel".
Under gårdagens förhör deltog inte den advokat som utseddes att vara ägarens offentliga försvarare, Tryggve Emstedt, som befann sig på resande fot.

Emstedt återvänder inte till Gävle under de närmaste dagarna. Vem som ska representera gatukökets ägare vid en eventuell häktning är oklart.
- Jag har talat med min klient som har accepterat det. Vill han ha ett ombud närvarande under förhören får tingsrätten förordna en ny försvarare, säger Tryggve Emstedt.
- Han förnekar att han gjort sig skyldig till någon form av brott, säger Emstedt å sin klients vägnar.
Här går uppgifterna isär. Enligt Håkan Medin har gatukökets ägare medgett att det kan finnas brister i bokföringen. Därmed minskar sannolikheten att åklagaren begär ägaren häktad, eftersom bokföringen är tagen i beslag.

Mats Hedström
026-15 96 39
mats.hedstrom@gd.se

Mer läsning

Annons