Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävle kommun jagar ny skolchef

/
  • Arkivbild: NICK BLACKMON Lämnar skolförvaltningen. Svante Bertilsson får ett nytt jobb.

GÄVLEGävle kommun får börja söka efter en ny skolchef.Barn och Ungdoms chef Svante Bertilsson blir nämligen ny chef över Affärsverket/Serviceförvaltningen.

Annons
Han ska också, direkt under kommundirektör Britt Åberg, arbeta med förändringsarbete och synergieffekter mellan förvaltningar och kommunala bolag.
Att lämna skolförvaltningen är hans eget val.
- Ja, här hittar du ingen skandal, säger han med ett skratt.
- Efter tio år i skolsystemet känner jag att det behövs en stafettväxling. Jag tycker att det är bra att nya krafter får komma fram, säger Svante Bertilsson.
Hans nuvarande tjänst på Barn och Ungdom ska annonseras ut. Han kommer att vara kvar tills en vikarie eller efterträdare tar över.
Att hitta en sådan bör inte vara alltför svårt, tror Svante Bertilsson.
Som chef för Affärsverket/ Serviceförvaltningen efterträder han Lena Savolainen som också blir kvar tills Svante Bertilsson kan påbörja sitt nya arbete.

Kvar på sina tjänster
Samtliga förvaltningschefers förordnanden - med ett undantag - förlängs fram till och med utgången av 2005. Det beslutade kommunstyrelsen i går.
Anita Svensson, chef över Omvårdnadsförvaltningen, förordnas till utgången av 2004. Orsaken är att det kan bli förändringar i den förvaltningsorganisationen under mandatperioden.
Mats Öström, chef för Kultur och Fritid, har sedan tidigare ett förordnande som sträcker sig fram till och med sista juli 2004. Det förändras inte.

Ersätter Edin

Dessutom föreslår kommunstyrelsen att Britt Åberg utöver sin tjänst som kommundirektör blir vd för Gävle Stadshus AB, moderbolaget för de kommunala bolagen.
Kommunstyrelsen föreslår att hon efterträder nuvarande vd:n Åke Edin den 1 januari 2003.
Åke Edin ska däremot även i fortsättningen vara vd för Gävle-Sandviken Flygfält AB. Han ska dessutom anlitas på konsultbasis i det arbete som pågår kring Gävle Hamn AB och försäljningen av Furuviksparken.
Förändringen blir en återgång till den tidigare ordningen då kommun- direktören var vd för moderbolaget. Enligt Gävle kommun är tanken att förstärka koncerntänkandet och helhetssynen.
Den 9 december ska styrelsen för Gävle Stadshus AB fatta beslut om ny vd.

MARIA BRANDER

Mer läsning

Annons