Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävle kommun köper Gerdaslipen

/
  • Gävle kommun köper Gerdaslipen för drygt 3,7 miljoner kronor. Kravet är att föreningen Briggen Gerda regelbundet redovisar sin ekonomiska situation för kommunen.

Det var en enig kommunstyrelse som i går beslutade att kommunen ska köpa Gerdaslipen för drygt 3,7 miljoner kronor. Men då kräver politikerna att föreningen Briggen Gerda regelbundet redovisar sin ekonomiska situation för kommunen.

Annons

Efter en stunds diskussioner enades politikerna i kommunstyrelsen i Gävle i går om att kommunen ska köpa slipen vid Gerdavarvet för drygt 3,7 miljoner kronor. Men köpet är villkorat med att föreningen Briggen Gerda regelbundet måste redovisa sin ekonomiska situation för kommunen.

På årsmötet i somras beslutade Föreningen Briggen Gerda att renodla verksamheten genom att bland annat göra sig av med slipen. Syftet med renodlingen av verksamheten är att få ordning på föreningens dåliga ekonomi som under året lett till att två anställda sagts upp.

Kommunstyrelsens ordförande Carina Blank, s, ser köpet av slipen som ett sätt för kommunen att stötta föreningen.

– Vi vet att Briggen Gerda har en stor symbolisk betydelse för Gävle. Vi tycker också att det är viktigt att vi kan ha kvar den här typen av verksamhet i Gävles gamla varvsområde, säger Carina Blank.

Kommunen planerar inte att använda slipen i egen regi utan ska så snart köpet är genomfört hitta en arrendator som vill bedriva verksamheten.

Mer läsning

Annons