Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävle säljer ut

GÄVLE
Vandrarhemmet i Gamla Gefle, avfallshanteringen i Sörby urfjäll, kaféet på Limön, Gasklockorna, Gävle varv och Rörbergs flygplats. Alla ska de behållas i kommunens ägo.
Tekniska nämnden ska dock sälja ut 39 kommunala fastigheter som ger miljonförluster årligen. Det beslutade man i går.

Annons
- Jag vågar inte spekulera i hur mycket pengar vi kan få in på det här. Men vi kan inte dras med de här underskotten. Speciellt inte när det inte ingår i kommunens kärnverksamhet att äga fastigheter, konstaterade Anea Elfving, s, vice ordförande.
Några av de mest kända fastigheter som ska säljas är Berggrenska gården, Engeltofta och Sockerbruksladan i Stenebergsparken. Alla väl nyttjade av allmänheten.
- När det gäller de här fastigheterna ska vi ställa krav på att allmänheten även i fortsättningen ska få tillgång till dem, berättade Anea Elfving.
Vänsterpartiet ville överhuvudtaget inte ta ställning till försäljningarna. De ville återremittera hela förslaget. De borgerliga partierna ville sälja samtliga fastigheter. Eftersom det inte fanns någon enighet inom oppositionen kunde s-förslagen gå igenom helt och hållet.
Förutom utförsäljningarna tog tekniska nämnden beslut om att utlysa en projektledartjänst på tre år för de planerade satsningarna på Alderholmen.
Det måste dock först godkännas av kommunstyrelsen, på grund av anställningsstoppet.

MATTIAS JONSSON
026-15 96 12

Mer läsning

Annons