Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävle satsar på internationell kultur

Kommunen satsar nu på att ta tillvara de idéer som fanns med i Gävles ansökan om att bli europeisk kulturhuvudstad.
Kultur och fritid vill satsa tre miljoner om året på en enhet för internationellt kulturutbyte.

Annons

Kultur och fritidsförvaltningen har ansökt om tre miljoner kronor från kommunstyrelsens medel för särskilda utvecklingsinsatser för att starta enheten Interkultur. I ansökan till kommunstyrelsen står det att enheten ska arbeta med att skapa internationella kontakter och ta initiativ till kulturella samarbetsprojekt.

– Det handlar om att vi vill dra nytta av en del av de idéer som kom fram under kulturhuvudstadsprojektet. Vi vill att Gävleborna ska veta att om de har bra idéer så kan de bli förverkligade, säger Ninni Berggren Magnusson, avdelningschef för kultur och föreningsstöd.

Hon kan inte säga vilka idéer från kulturhuvudstadssatsningen som kan komma att bli verklighet. Men i ansökan till kommunstyrelsen nämns bland annat en handikappteaterfestival, en yttrandefrihetskonferens och en barnteaterfestival som exempel på projekt som kan vara värda att arbeta vidare med.

Om kommunstyrelsen godkänner satsningen på tre miljoner kronor är tanken är att enheten Interkultur ska starta redan i april med två anställda. En av deras viktigaste uppgifter blir då att ansöka om projektmedel från EU för de internationella kulturprojekt som man vill genomföra.

Mer läsning

Annons