Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävleadvokat misstänkt förförfalskning

GÄVLE Tryggve Emstedt, känd advokat i Gävle, misstänks för urkundsförfalskning. Under onsdagen inleddes en förundersökning mot honom.

Annons
- Det hade jag ingen aning om, säger Tryggve Emstedt till Gefle Dagblad.
På grund av förundersökningssekretess är få detaljer om misstankarna kända. Så mycket står klart att advokaten misstänks ha ändrat en uppgift på en fullmakt.
Eftersom fullmakten ska ha varit upprättad och klar var den att betrakta som urkund. Att då ändra den kan vara olagligt. Därav misstanken om urkundsförfalskning.
Tryggve Emstedt själv var helt ovetande om att det fanns en anmälan mot honom. Liksom vad den handlade om.
- Det hade jag ingen om, säger advokaten.

Anmälan upprättades av kommissarien Björn Olsson i måndags. Enligt en uppgift som inte gått att bekräfta har fullmakten förekommit i ett ärende i länsrätten. Om det var länsrätten som kontaktade polisen gick inte att klargöra. I samband med anmälan finns en skrivelse, oklart från eller av vem. Skrivelsen är hemlig.
I måndags gällde den mildaste formen av misstanke, som säger att det finns anledning att misstänka brott. I går övertogs ärendet av en förundersökningsledare på Gävlepolisen. Enligt biträdande chefen på närpolisen, Bo Sköld, ändrades misstanken. Efteråt var Tryggve Emstedt skäligen misstänkt för urkundsförfalskning.
- Jag kan inte påminna mig att jag ändrat någon fullmakt, säger Tryggve Emstedt.
Ansvaret för förundersökningen övertogs av en åklagare. Det finns anledning att anta att vice chefsåklagare Mikael Hammarstrand ska ansvara för utredningen. Han avböjde att svara på Gefle Dagblads frågor.

Mats Hedström
026-15 96 39
mats.hedstrom@gd.se

Mer läsning

Annons