Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävleadvokat prickad på nytt

Gävleadvokaten företrädde först restaurangen och dess två ägare.
I nästa skede företrädde advokatens firma den ene ägaren mot den andre.
Nu prickas han av advokatsamfundet.

Annons

Det är inte första gången som advokaten hamnat i blåsväder efter det att han företrätt de två krögarnas restaurangrörelse. Han fick en första erinran redan i februari förra året. Då hade han företrätt en av restaurangens två ägare på en bolagsstämma där det beslutades att bolaget skulle säljas.

När advokaten sedan skulle förankra försäljningsbeslutet hos den andre ägaren, som inte var närvarande på stämman, bröt han mot god advokatsed, enligt advokatsamfundet.

Nu har advokaten fått ytterligare en erinran i efterdyningarna av sitt uppdrag åt krögarna. Anledningen är att han i första skedet företrädde restaurangbolaget. När de två aktieägarna sedan inledde en tvist mot varandra åtog sig en jurist på advokatens byrå uppdraget att företräda en av ägarna mot den andre.

Enligt advokatsamfundets disciplinnämnd borde ingen jurist på advokatens byrå ha åtagit sig ett uppdrag från någon av ägarna på grund av risken för jäv.

Gävleadvokaten anser själv att advokatsamfundets första beslut var ”förvånande” och skriver i sitt svar att varken han eller någon annan jurist på hans byrå har gjort något felaktigt.

Mer läsning

Annons