Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävlebo skadad under värnplikt

BODEN
En 19-årig värnpliktig hemmahörande i Gävle fick allvarliga brännskador vid en olycka med en tältlykta under en övning utanför Boden under natten mot lördagen.

Annons
Den värnpliktige Gävlebon ryckte in på Norrbottens regemente i måndags. Fältövningen var en del av en introduktionsvecka då de värnpliktiga skulle lära sig grunderna i det militära livet. Olyckan inträffade vid halv tre tiden på natten när alla värnpliktiga i tältet sov. 19-åringen skadades på något sätt av en fotogenlampa i tältet. En officer fick samtidigt lindriga skador.
- Vi vet inte exakt vad som hänt förutom att något gått snett. Polisen har spärrat av området och ska göra en teknisk undersökning av platsen på måndag och försöka att utreda vad som hänt, säger Kjell Enquist, informationsofficer vid Norrbottens regemente.

Den värnpliktige 19-åringen fördes först till sjukhuset i Boden men vårdas nu på Akademiska sjukhuset i Uppsala för brännskador som betecknas som allvarliga. Där finns hans föräldrar från Gävle och representanter från regementet I19 i Boden på plats.
- Det är en väldigt ovanlig olycka. Jag kan inte minnas att något liknande hänt sedan jag började på 70-talet, säger Kjell Enquist.

Samuel Åsgård

Mer läsning

Annons