Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävlefamiljens hemresa tog 32 timmar

Efter många om och men fick familjen Höglund/Cederloo till slut lämna Bangkok. Resan tog 32 timmar och Johan Höglund vågade inte tro att de skulle komma hem förrän planet hade lyft.

Annons

I förrgår berättade GD om familjen Höglund/Cederloo som skulle ha åkt hem från Thailand samma dag som blockaden av flygplatsen började.

Efter fem dygn blev de lovade en resa hem men de vågade inte lita på det förrän flyget lyfte från marken. Resan blev en långdragen historia men nu är de hemma.

– Det är väldigt skönt och vi är rejält trötta, säger Johan Höglund.

Thai Airways lovade dem platser på ett flygplan som skulle starta från en militärflygplats 20 mil sydost om Bangkok 00.50 natten till måndag. Efter att familjen hade köat i två och en halv timme vid flygbolagets provisoriska incheckning i Bangkok fick de tillsammans med ett tusental andra turister poliseskort till flygplatsen.

– När vi kom fram vid elvatiden trodde vi att vi skulle sätta oss på planet med detsamma men flygplatsbyggnaden var inte större än Rörbergs och de hade bara en röntgenapparat som skulle kontrollera alla väskor. Det var omkring 1 600 personer, säger Johan Höglund.

Köerna in till flygplatsen var så långa att de inte ens kom innanför dörrarna. Timmarna gick och barnen fick försöka sova på resväskorna. Alla flighter var försenade och familjen Höglund/Cederloo klev inte på sitt flyg förrän strax före fyra. Inte heller då lyfte flighten eftersom Thai Airways hade dubbelbokat sex platser och samtliga som skulle kliva av flyget vägrade.

Efter många om och men lyfte flyget sju på morgonen. Efter krångel med anslutningsplan i Köpenhamn kom de hem till Gävle 32 timmar efter att de lämnat hotellet i Bangkok.

– Det är skönt att vara hemma. Det värsta där nere var att vi inte fick tag på någon information. Det var många australier som flög hem samtidigt som vi, de hade tre diplomater som jobbade för att det skulle bli enklare. Det var det enda landet som hade folk på plats för att hjälpa sina medborgare. Det tyckte jag var konstigt, säger Johan Höglund.

Mer läsning

Annons