Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävlepolisger svar på tal

Den häktade 27-åringen har anmält flera Gävlepoliser för misshandel och ofredande.
Nu ger en polis svar på tal.
– Jag kommer att anmäla 27-åringens mamma för förtal, säger en polis med insyn i ärendet.

Annons

Den polis som GD har talat med jobbade den kväll då 27-åringen greps utanför nattklubben Goya. Polisen vill vara anonym men säger sig ha full insyn i vad som hände den kväll då 27-åringen greps för att ha misshandlat en civilklädd polisstudent.

– Han spottade mot de kvinnliga poliserna som var på platsen vid flera tillfällen, säger polisen till GD.

27-åringen spelade in en elva minuter lång ljudsekvens med hjälp av sin mobiltelefon där polismännen uttalar sig nedsättande om honom. Poliserna kallar honom bland annat för ”nolla” och påstår att han har ”knarkat upp sin hjärna”.

– Jag försvarar verkligen inte det som poliserna sa till 27-åringen men jag vill bara påpeka att vi också är människor. Och det som han gjorde mot dem den kvällen var inte okej. Vi ska tolerera mycket men jag förstår varför det kokade över för dem, säger polisen.

Polisen påstår att 27-åringen ska ha kommit med förtäckta hot mot de kvinnliga poliserna innan inspelningen sattes igång. Han ska också ha spottat mot de kvinnliga poliserna i arresten och mot den kvinnliga arrestvakten.

– Det är då som de olämpliga uttalandena kommer, säger polisen.

Polisen dementerar också att de tjänstgörande poliserna ska ha sagt ”blattejävel” till 27-åringen innan mobilinspelningen gick igång. Det säger 27-åringens mamma som var den som spelade in ljudsekvensen när hennes son råkade ringa upp henne.

– Vi har ju många kollegor med invandrarbakgrund. Därför skulle mina kollegor aldrig säga något sådant, säger polisen.

Av den anledningen ska polisen nu anmäla 27-åringens mamma för förtal.

– Det är ren smutskastning från mammans sida, säger polisen.

Mer läsning

Annons