Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävletjej fixar Nobelefterfest

/

I dag är det finkalas i Stockholm. Nobelpristagarna ska hedras med pompa och ståt. På den spektakulära efterfesten är det i år Anna Moreborg från Gävle som står för inredningen som alltid har ett särskilt tema.

Annons

- Eftersom temat är hemligt kan jag inte säga så mycket om vad jag har gjort, men jag ser verkligen fram emot kvällen, säger hon.

Hon har arbetat nästan heltid med uppdraget sedan i våras, vid sidan om studierna till civilingenjör. Kårens lokaler vid Kunliga tekniska högskolan är nästan helt omgjorda.

- Helhetstemat har vi beslutat gemensamt i projektgruppen. Sedan har jag planerat det mesta själv. Vi har varit 250 värdar som har byggt, säger Moreborg.

Tidigare års teman har bland annat varit 20-tal, vikingatid och de fyra årstiderna.

1500 personer är bjudna. Nobelfestens gäster givetvis, men också personer från näringslivet, sponsorer och studenter. Tanken är att gästerna ska få roa sig under lite mer avslappnade former. De första gästerna brukar komma vid 23, sedan droppar de från Stadshuset in vid midnatt.

- Det ryktas att kungafamiljen skulle vilja vara med, men de har aldrig varit det vad jag vet. Men de är hjärtligt välkomna, säger Anna Moreborg.

Just nu är hon inte särskilt nervös inför kvällen.

- Nej, allt är nästan klart och vi har jobbat så länge för det här. Det ska bara bli otroligt kul, säger hon.

Mer läsning

Annons