Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GD avslöjar dold sexhandel

/

GD:s reporter Daniel Siksjö har avslöjat en massagekedja där kunderna erbjuds att köpa sexuella tjänster. I dag slog polisen till mot fem massagesalonger i Gävle och Stockholm.

Annons

Klockan elva i dag gled en civil polisbil upp framför en thailändsk massagesalong i Gävle. Efter någon minut var lokalen överfull av poliser. Fem minuter senare eskorteras två thailändska kvinnor ut från lokalen och försvinner snabbt från platsen i en polisbil.
I slutet av november fick Gefle Dagblad ett tips om att en thaimassagesalong i Gävle var "värsta prostitutionsstället". GD:s reporter Daniel Siksjö besökte salongen med dold mikrofon och spelade in massösens erbjudande om att köpa sexuella tjänster mot betalning.
GD:s uppgifter ledde till att rikskriminalens prostitutionsgrupp började spana på den man som hyrde lokalen i Gävle. Mannens firma hyr dessutom lokaler på fyra adresser i Stockholm.
I januari besökte GD:s reporter en av dessa massagesalonger och fick återigen ett erbjudande om att betala för sexuella tjänster. Även detta samtal spelades in med hjälp av en dold mikrofon.
Samtidigt som polisen slog till mot salongen i Gävle genomfördes en razzia mot de fyra lokalerna i Stockholm. Huvudmannen och hans fru anhölls i dag för grovt koppleri respektive medhjälp till grovt koppleri.
Läs allt om huvudmannens sexmassagekedja och tisdagens razzia i morgondagens GD.Då kommer du också att kunna lyssna på ljudinspelningar från besöken på massagesalongerna.

Mer läsning

Annons