Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gemensam flickvän fick stryk

GÄVLETvå 19-åriga kompisar som båda varit tillsammans med samma tjej stod i går inför rätta misstänkta för att ha misshandlat henne grovt

Annons
Misshandeln, som erkänts av den ena mannen, inträffade i augusti i kvinnans lägenhet. De båda kompisarna hade just fått reda på att den 20-åriga kvinnan varit tillsammans med båda samtidigt och bestämde sig för att konfrontera henne. Det hela slutade med att kvinnan fick föras till sjukhus med ögonskador och ömmande kropp.
Den 20-åriga kvinnan berättade gråtande i rätten om hur hon kom hem till lägenheten vid 03-tiden på natten och där möttes av de båda männen.
- De frågade "Är det sant?". Sedan fick jag första smällen, jag kommer inte ihåg vem av dem det var som slog.
Därefter fortsatte utfrågningen.
- De pratade och jag svarade och så slog de. Slagen kom när jag svarade ja eller nej på deras frågor.
Kvinnan hade svårt att minnas i vilken ordning allt inträffat men berättade att hon sprang ut i köket och hämtade två knivar i ett försök att skydda sig. Men knivarna vreds ut hennes händer av den ena 19-åringen.

Försökte ta sig ut
Vid ett tillfälle försökte hon även ta sig ur lägenheten men drogs tillbaka in av de båda männen.
- Sedan kommer jag ihåg att jag låg på golvet och att de skrek att de ville "dubbla mig" (ha sex med henne samtidigt, red:s anmärkning). De sa att jag var en hora som inte var värd någonting.
Den ena 19-åringen ska enligt 20-åringen ha varit pådrivande verbalt medan den andre utdelade majoriteten av slagen mot henne.
- Jag tappade kontrollen när jag slog henne, sa en av 19-åringarna.
- Jag ångrade mig efteråt.
Han erkände att han slagit henne två till tre gånger i ansikten med öppen hand och att han vred om hennes hand för att få henne att släppa knivarna.
Den andre 19-åringen sa att han var för full för att minnas något från den natten men att han inte har någon anledning att tvivla på kvinnans berättelse.
- Jag ångrar mig om jag har gjort det de säger.

Yrkade på fängelse
Åklagare Mikael Hammarstrand yrkade på fängelse för grov misshandel alternativt kontraktsvård om tingsrätten dömer männen för misshandel av normalgraden. Hammarstrand menar att kvinnan har rätt att vara med vem hon vill, när hon vill utan att för den delen riskera att bli misshandlad.
Försvarsadvokat Lars Ståhlberg uttryckte sig så här:
- Min klient har naturligtvis gjort fel. Men jag tycker väl kanske, men risk för att få kritik, att även kvinnan har ett ansvar.
Efter förhandlingarna beslutade tingsrätten att släppa de båda männen ur häktet. Men rådman Hilding Fröberg avslutade med några förmanande ord till de båda 19-åringarna:
- Nu får ni tänka på att ni håller er i skinnet framöver.
Om en vecka hålls ytterligare en förhandling och först därefter meddelar tingsrätten dom i målet.
ANNA HÖGLUND
026-15 96 31
anna.hoglund_gd.se

Mer läsning

Annons