Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gemenskap framför julstress

/
  • Sigbritt Jeppinen med sonhustru Sylvia och barnbarnet Sebastian valde en jul hos Frälsningsarmén för att slippa mycket av julstressen hemma.

Monica Ling valde en annorlunda julafton då hon tog med familj och vänner till Frälsningsarméns julbord.
– Vi ville få en enkel jul utan stress, men samtidigt en trivsam jul, säger hon.

Annons

Det var många som valde en jul hos Frälsningsarmén i år. Där fanns ensamma och barnfamiljer tillsammans.

För Monica Ling var det första gången och hon var nöjd. Hon bestämde tidigt att det skulle bli en enkel jul och det blev bara symboliska julklappar. Med vänner från Burundi i Afrika gick familjen i stället till Frälsningsarmén och för Fiacre som firade sin första jul i Sverige var det spännande.

– Vi firar också jul med fest och gåvor till barnen, ofta kläder och skor och sedan bjuds på en speciell mat, men inte sådan mat som här i Sverige, säger han.

I Burundi är det kött och ris och mycket grönsaker på julbordet. De har också ett julträd som smyckas med ljus och prydnader. Som i Sverige brukar man också gå i kyrkan i juletid.

För Irma Johansson är det tredje gången hon går till Frälsningsarmén. Hon är, liksom sina väninnor Daisy Hedman och Irma Sjöblom ensamstående. Då passar gemenskapen i Frälsningsarmén bra och de slipper stress och arbete inför julen.

När julbordet stod dukat hälsade föreståndaren Benny Grunditz välkommen och bjöd till bords och gästerna lät sig väl smaka av alla läckerheter.

Mer läsning

Annons