Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gemenskap kring Frälsningsarmens julbord

/
  • Ett uppskattat julbord bjöd Frälsningsarmen på där besökarna lät sig väl smaka
  • Sigbritt Jeppinen med sonhustru Sylvia och barnbarnet Sebastian valde en jul hos Frälsningsarmén för att slippa mycket av julstressen hemma.
  • Elena Ågren dukar fram läckerheterna på Frälsningsarmens julbord

Monica Ling valde en annorlunda julafton då hon tog med familj och vänner till Frälsningsarmens julbord.
– Vi ville få en enkel jul utan stress, men samtidigt en trivsam jul, säger hon.

Annons

Det var många som valt en jul hos Frälsningsarmen i år. Här fanns ensamma och barnfamiljer tillsammans. För Monica Ling var det första gången och hon var nöjd. Hon bestämde tidigt att det skulle bli en enkel jul och det blev bara symboliska julklappar. Med vänner från Burundi i Afrika gick familjen i stället till Frälsningsarmen och för Fiacre som firade sin första jul i Sverige var det spännande.

– Vi firar också jul med fest och gåvor till barnen, ofta kläder och skor och sedan bjuds på en speciell mat, men inte sådan mat som här i Sverige, säger han.

I Burundi är det kött och ris och mycket grönsaker på julbordet. De har också ett julträd som smyckas med ljus och prydnader. Som i Sverige burkar man också gå i kyrkan i juletid.

För Irma Johansson är det tredje gången hon går till Frälsningsarmen. Hon är liksom sina väninnor, Daisy Hedman och Irma Sjöblom ensamstående. Då passar gemenskapen i Frälsningsarmen bra och de slipper stress och arbete inför julen.

När julbordet stod dukat hälsade föreståndare Benny Grunditz välkommen och bjöd till bords och gästerna lät sig väl smaka av alla läckerheter.

Mer läsning

Annons