Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gerda nära bli rammad av pråm

/
  • Foto: FRANK JULIN\nNära katastrof. Den 85 meter långa pråmen som ligger vid Alderholmen gled över ån och höll på att ramma Brigger Gerda på andra sidan. Någon hade lagt loss pråmen tidigt på midsommardagens morgon.

GÄVLE/SANDVIKEN
Tidigt på midsommardagens morgon lösgjorde någon en 500-tonspråm på Alderholmen som så när hade sönder Briggen Gerda.

Annons
I övrigt betecknar polisen midsommarfirandet som relativt lugnt.
Det var fest på Alderholmen på midsommarafton och polisen tror att det var några av festdeltagarna som fick idén att lösgöra en pråm som för närvarande ligger där. Pråmen är 85 gånger 17 meter och har en dödvikt på 500 ton.
Den drev över och förstörde piren vid Gävle varv. Det var dessutom mycket nära att den hade sönder Briggen Gerda. Pråmen har nu bogserats tillbaka till sin plats.

I Gävle skedde flera fall av misshandel.
En 21-årig man från Bomhus greps efter att ha misshandlat sin flickvän på midsommarkvällen. Han släpptes dock efter förhör.
Även i Andersberg skedde en misshandel. En 19-årig man ska ha misshandlat sin ett år yngre flickvän.
Tre kvinnor anmälde att de ska ha blivit misshandlade av en 25-årig man. Han ska ha gett alla tre sparkar och slag. 25-åringen hävdar dock att han blev fasthållen av de tre kvinnorna och bara försökte freda sig.
Vid tiotiden på midsommaraftonen grep polisen en man - välkänd av polisen sedan tidigare - i en tom lägenhet i området "Fiskverket" på Söder. Än har ingen flyttat in i lägenheterna. Den lägenhet som den 42-årige mannen hade tagit sig in i stod helt tom men mannen hade försökt släpa med sig en spis. Det resulterade i att han delvis förstörde golvet i lägenheten.
I Bomhus stal någon öl från livsmedelsaffären Tempo vid tvåtiden på natten. Tjuvarna fick tag i drycken genom att slå sönder en ruta.
I Sandviken fick polisen ingripa när det blev bråk vid Strandbaden i Årsunda. De inblandade lugnade så småningom ned sig och ingen person behövde gripas.
KARIN BERGKVIST
026-27 75 98
karin.bergkvist@gd.se

Mer läsning

Annons