Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gestrike Invest tar över i Norrsundet

Investmentbolaget Gestrike Invest hyr hela det gamla industriområdet i Norrsundet av Stora Enso, och tar samtidigt över driften av hamnen.
– Det är ett fantastiskt område. Det finns anledning att vara optimistisk, säger Janaxel Näsman, ordförande i Gestrike Invest.

Annons

Stora Enso fortsätter en del av sin verksamhet i den gamla massafabriken, bland annat barkpannan och lokaler för den nya pelletsfabriken. Men resten hyrs ut till Gestrike Invest som i sin tur kommer att hyra ut till andra företag. Efter en period kommer också Gestrike Invest att köpa de lokaler som då är intressanta.

Parterna har skrivit under en avsiktsförklaring om lokalerna och räknar med att ha ett färdigt avtal klart under våren.

Gestrike Invest har också slutit ett 30-årigt arrendeavtal med Stora Enso om att driva hamnverksamheten i Norrsundet. Sedan i fredags har bolaget ansvar för driften, precis på samma sätt som företaget ansvarar för driften i Härnösands hamn.

Hamnen är viktig för Stora Ensos fortsatta verksamhet i sågverket och den nya pelletsfabriken, men en effektiv och väl fungerande hamn är också ett viktigt argument för nya företag som vill etablera sig i Norrsundet.

– Jag är väldigt optimistisk om att det här ska bli framgångsrikt, säger Janaxel Näsman.

Mer läsning

Annons