Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GGIK ställer också upp för barnen

/
  • Felix Forslund-Ström ger järnet när barnkliniken möter GGIK i hisshallen. Han hindras inte det minsta av att han fått ta bort halva lungan som liten.
  • Erik Backlund, Felix Forslund-Ström och Jonatan Hedström fikar efter matchen.

Efter Brynäs och Gefle IF är det nu Gävle GIK:s innebandyspelares tur att ge barnkliniken en glad stund.
Det gjorde de med en högljudd match mot barnen.

Annons

I hisshallen utanför barnkliniken hörs skrik, spring och tjoanden. Barnen möter A-lagsspelarna i en intensiv match. Erik Jarbelius stramande ärr på magen gör att han sitter i rullstol och i stället för att springa med klubban är det han som fixar nedsläppen. Mamma Kristina berättar att de får åka hem i dag efter operationen i söndags då en bit av tarmen togs bort.

Erik Jarbelius visar upp lagkepsen han och de andra fått av spelarna.

– Mina brorsor ska få låna den här kepsen, säger han.

De två storebröderna spelar just innebandy. Han kan också visa upp en T-tröja med spelarautografer. En av de som skrivit på är Jonatan Hedström.

– Det är jätteroligt att få göra något roligt för dem, säger han.

GGIK hörde av sig till barnkliniken och var mer än välkomna. Lekterapeuten My Aréen-Westberg hoppas att de också ska komma varje år som Brynäs och GIF gör. Förutom de inlagda barnen har de bjudit in de som kommer regelbundet för provtagning eller är på dagsjukvård. De barn som är för sjuka för att delta ute i hisshallen kan få en pratstund med någon av spelarna efteråt i stället.

Efter matchen fikar barnen, spelarna och en och annan förälder. Felix Forslund-Ström sitter och pratar med två kompisar och två av spelarna vid ett av borden. Hans mamma Lena Forslund berättar att han går på kontroller för sin epilepsi och att han fick operera bort en halv lunga som liten.

Men det hindrar honom inte från att spela både fotboll och innebandy.

Att ena lungan är mindre än den andra märker han inte, säger han.

Mer läsning

Annons