Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glada som skomakare

/
  • Foto: LEIF JÄDERBERG Nu har de skojigt igen. Åsa Holmgren, en av aktörerna, och veteranregissören Erik G Wesslund ser fram emot att få roa Gävle-publiken med det klassiska folklustspelet

GÄVLE
Förra sommarens succé med "Söderkåkar" inspirerade till nya satsningar på folklustspel i genuin Gävle-miljö.

Annons
Nu handlar det om Sigge Fischers klassiker "Den glade skomakaren" som har premiär på Joe Hill-gården i Gamla Gefle torsdagen den 31 juli.
- Intresset för teater och lustspel blir allt större i Gävle, det märks på efterfrågan, säger producenten Ludde Johansson inom Gävle Komedi & Musikteater.
I samarbete med Bomhus Nästa, precis som fallet var med "Söderkåkar", repeteras det nu febrilt inför sommarens föreställningar. Det är gamla, fina örhängen som åter dammas av och en del nya som tillkommer.
- Ensemblen är begåvad med en hel del rutin och det verkar som om vi också ska hinna med några veckors juli-semester innan det är dags. Halva dekoren finns ju redan i form av Joe Hill-gården. Bara att komplettera litet grand på sidan om, förklarar Ludde Johansson.
För regin svarar Erik G Wesslund, nestorn på området, och det borgar för att inget lämnas åt slumpen.
Mycket hänger förstås på vädret. Utomhusteater under bar himmel är som alltid ett vågspel.
- Vi har garderat oss med inköp av 150 regnkappor, berättar Ludde Johansson.
En sådan preventiv åtgärd lär komma att innebära vackert väder. I Cityfestens tid brukar gudarna vara med arrangörerna och "Den glade skomakaren" kommer att spelas parallellt med evenemangen på Slottstorget och övriga stan.
STEFAN ANDERSSON

Mer läsning

Annons