Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

God granne slog larm om brand

/
  • Foto: NICK BLACKMON På plats. Tack vare en uppmärksam granne var räddningstjänsten snabbt på plats vid radhuset i Sätra och kunde bevaka att elden inte spred sig innan husägaren kom fram för att släppa in brandmännen.

GÄVLEFörsta incidenten med levande ljus under julmånaden inträffade vid lunchtid i går på Vinbärsvägen i Sätra.

Annons
Tack vare att en uppmärksam granne larmade räddningstjänsten hann elden bara få fäste i en bordsduk.
När brandkåren kom till platsen bedömde man att en inbrytning var onödig eftersom husägaren skulle komma inom loppet av några minuter.
Elden hann nu sprida sig från det nedbrunna adventsljuset till bordsduken och bordet, men det fanns alltså ingen risk för att elden skulle sprida sig innan räddningstjänsten - som bevakade förloppet- hann ingripa.
- Bränderna ökar under julmånaden. Många gånger är det uppmärksamma grannar som lägger märke till vad som håller på att hända, säger Lars-Peter Svensson, styrkeledare på räddningstjänsten under eftermiddagsskiftet.
Han rekommenderar att man gör det till en vana att släcka alla levande ljus i bostaden när man lämnar rummet. Om det blir en inövad rutin minskar risken att glömma bort att släcka när man har bråttom att till exempel hinna med bussen.
MATS HEDSTRÖM

Mer läsning

Annons