Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gott om kattvänner i Gävle

GÄVLESå många kattvänner det finns!

Annons
Efter gårdagens artikel om Ideella djurskyddet i Gävle-Sandviken har telefonen ringt så det nästan skakat i skrivbordet.
En kvinna som ringde berättade att hon har startat en insamling i sitt bostadsområde, hon gick runt och knackade dörr för att få pengar att skänka.

Polisen skäner mat
Polisen hörde av sig och berättade att de ville skänka ett stort parti kattmat.
En kvinna ringde från parkeringen på Valbo köpcentrum. Hon hade köpt massor med kattmat och undrade var hon skulle lämna den.
Och så alla människor som vill berätta om sin favoritkatt, som tyvärr gått ur tiden. Och nu när de läste om de stackars katterna på katthemmet i Gävle, då bestämde de sig för att ta hand om en av dem.

Smulan populär
Populärast av alla har Smulan varit, den lilla stackaren som fanns på bild i gårdagens tidning. Men Gefle Dagblad måste ge besked till alla som hoppas:
Smulan är redan bortlovad till en veterinär. Och bättre hem för en vanvårdad katt kan väl knappast finnas?
Caroline Wallin på Ideella djurskyddet har haft fullt upp att svara i telefon och med att hämta mat som folk vill skänka, och ber om ursäkt för att hon inte hinner ta emot alla samtal.
- Jag pratar i telefon hela tiden, och vet ju inte hur många som försöker ringa och får upptaget. Det är jättebra människor som ringer. De är många som ska komma hit och bekanta sig med katterna.
- Sen var det en kille från Kungsgården som jobbade med djurfoder, han skulle skänka oss en massa varuprover. Alltså, gud vad glad jag är, det finns riktiga djurvänner!
Och det är samma nummer som gäller: 026-12 66 69.
MAGNUS LUNDQUIST
026-15 96 63
magnus.lundquist_gd.se

Mer läsning

Annons