Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gott om plats i pisten i Hemlingby

/
  • Katarina, Linnea, William, Viktor och Johan Eriksson tog en fikapaus i snön. De hade tagit med sig pulkor och kälkar vilket är förbjudet i skidbacken. De var därför hänvisade till pulkabacken där det än så länge är lite skralt med snö.
  • Förste skidåkare ut i backen var elvaårige Pelle Aneklev.
  • Sofie Wennstig var först ut när liften öppnade i Hemlingbybacken på nyårsafton.

Nu är Hemlingbybacken öppen. Men skidåkarna lyste med sin frånvaro när liften öppnade på nyårsaftons morgon.

Annons

Det var mest pulkaåkare som var på plats när Hemlingbybacken öppnade för säsongen klockan tio på nyårsaftons morgon. Dessa blev dock bortkörda från backen eftersom pulkaåkning är förbjuden när liften är öppen.

En ensam snowboardåkare var den enda som använde liften till att börja med.

– Det är bra att de öppnar här så att man inte måste åka till Kungsberget, sa Sofie Wennstig när hon invigde liften med sin snowboard.

Frivilliga från Gävle alpina skidklubb, Gefle Freestyleförening och Friluftsfrämjandet har slitit dygnet runt med att bemanna snökanonerna de senaste veckorna och nu har de alltså äntligen fått lön för mödan.

– Det är jätteroligt att vi kan öppna nu, det betyder mycket för alla julledig barn som får åka skidor på jullovet, säger Inger Ehrin, från Friluftsfrämjandet som serverade fika till besökarna på premiärdagen.

För det 70-tal ungdomar som tränar med Gefle Freestyleförening innebär öppnandet av Hemlingbybacken att det äntligen går att träna ordentligt.

– Förra året när liften inte var öppen fick vi gå upp och träna när det fanns snö, berättar Pontus Johansson från Gefle Freestyleförening.

Han hoppas på mer natursnö så att man också ska kunna öppna den del av backen där föreningen brukar bygga en puckelpist. Tills dess får man nöja sig med den nypistade slalombacken som såg riktigt inbjudande ut när GD tittade förbi på nyårsaftons morgon.

Mer läsning

Annons